США НАДАДУТЬ УКРАЇНІ ПАТРУЛЬНІ КАТЕРИ DEFIANT, ОСНАЩЕНІ ГАРМАТАМИ

Сполучені Штати Америки у рамках чергового пакету військової допомоги нададуть Україні 23 патрульні катери Defiant, оснащені 25-мм автоматичними гарматами та дистанційно керованими великокаліберними кулеметами. Про це пише видання Naval News.

За інформацією джерела, шість морських бойових човнів компанії Metal Shark будуть відправлені в Україну вже найближчим часом у рамках пакету безпекової допомоги вартістю 450 мільйонів доларів, оголошеного раніше. Тим часом на виробничих потужностях Metal Shark Franklin and Jeanerette у штаті Луїзіана триває виробництво ще 17 додаткових суден для України, включаючи десять 38-футових патрульних катерів Defiant, чотири 38-футових патрульних катери Defiant з центральною консоллю та три 36-футових патрульних судна Fearless. Передбачається, що кожне з них буде оптимізовано для виконання завдань в Україні.

Надання військових патрульних катерів є частиною довгострокової зовнішньополітичної стратегії, що розроблялася між Україною та США протягом багатьох років. Але через вторгнення Росії сторонам довелося прискорити терміни співробітництва.

Патрульні катери Defiant виготовлені з алюмінію та озброєні двома 25-мм автоматичними гарматами, а також дистанційно керованими великокаліберними кулеметами. Крім того, на них можна встановити ще шість додаткових гармат. Максимальна кількість екіпажу Defiant – 8 осіб.

Поделиться публикацией