США НАДАДУТЬ УКРАЇНІ ЛЕТАЛЬНУ ЗБРОЮ

Сенат США 18 вересня підтримав законопроект про оборонну політику, в якому передбачене виділення Україні 500 млн дол для підтримки у безпековій та оборонній сферах.

Згідно з повідомленням Президента України Петра Порошенка, якій перебуває з візитом у США, проект закону санкціонує надання нашій державі летальних озброєнь оборонного характеру.

До нього також включено положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації у медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, а також на посилення спроможності повітряних та військово-морських сил нашої держави.

Вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні засоби; кораблі прибережної дії та берегової охорони.

В законопроекті про оборону також міститься заклик до Пентагону боротися з російською пропагандою та пропонується витратити близько 100 млн дол на поглиблення співпраці в сфері безпеки з країнами Балтії – Естонії, Латвії та Литви.

Поделиться публикацией
-->