США МОЖУТЬ НАДАТИ УКРАЇНІ БІЛЬШЕ МІЛЬЯРДА ДОЛАРІВ ДОПОМОГИ У 2020 РОЦІ

Посол України в Сполучених Штатах Америки Володимир Єльченко заявив, що США можуть надати Україні більше мільярда доларів допомоги. Про це він заявив під час брифінгу.

 

Як передало РБК-Україна, за його словами, 250 млн доларів вже виділено, ще 50 млн доларів виділять в разі виконання певних умов при виконанні першої частини і ще майже 50 млн — залишки попередніх років.

 

«Загалом на 2020 рік передбачено виділення на суму 250 млн доларів з боку Пентагону і ще майже 450 млн доларів по лінії Держдепу США — це вже економічна допомога. Все у нас виходить, що загальна допомога з боку США 698 млн доларів і чисто військова допомога — 365 млн доларів, — сказав Єльченко.

 

Також він додав, що загальна сума на цей рік — понад 1 млрд доларів.

 

Як повідомлялося, 21 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет, який передбачає виділення 300 млн доларів військової допомоги Україні.

 

У грудні Міністерство оборони України уклало контракт на поставку другої партії американських ПТРК Javelin. У 2018 році США продали Україні 37 протитанкових комплексів і більше 200 ракет до них.

 

З 2014 року США поставили в Україну близько 400 одиниць озброєнь і військової техніки і 9,5 тисяч одиниць інших приладів і техніки в рамках військової допомоги.

Поделиться публикацией