США МОЖУТЬ ДАТИ УКРАЇНІ ЩЕ БІЛЬШЕ ЛЕТАЛЬНОГО ОЗБРОЄННЯ – СЕНАТОР

Сполучені Штати зможуть надати Україні додаткове летальне озброєння після того, як відповідний законопроект підтримає Конгрес.

Про це 20 червня ц.р. повідомив «Укрінформ», посилаючись на сенатора республіканської партії США Роба Портмана на слуханнях у Сенаті США.

«Мені приємно бачити, що Україна отримала летальну захисну зброю, яку ми надали їй у 2017. І скоро вона отримає ще. Ви побачите це в законі, за який скоро проголосуємо у Конгресі, там будуть додаткові ідеї. Я не буду уточнювати, бо ми над цим ще працюємо. Але, сподіваюсь, незабаром у нас будуть гарні новини», — зазначив Портман.

Як повідомляється, спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер зазначив, що Україна потребує посилення протиповітряної та берегової оборони.

 

«З точки зору пріоритетів, антиснайперські системи були дуже важливими, як і протитанкові ракети «Джавелін». Зараз ми повинні звернути увагу на протиповітряну оборону, берегову оборону, морські та прибережні спроможності. Все це дуже важливе», — сказав Волкер.

Поделиться публикацией