США ВІДПРАВЛЯТЬ УКРАЇНІ ЩЕ ОДНУ БАТАРЕЮ ППО-ПРО PATRIOT

Президент США Джо Байден схвалив передачу Україні ще одного зенітно-ракетного комплексу Patriot Україні. Ця система протиповітряної оборони ‒ вже друга, яку надіслали Штати. Вона прибуде з Польщі, де раніше захищала контингент американських військ, які повертаються у США. За словами неназваних американських чиновників, яких цитує The New York Times, Patriot може опинитися на лінії фронту протягом «кількох наступних днів».

Як зазначили співрозмовники видання, рішення про передачу ЗРК Байден прийняв на минулому тижні. Цьому передували низка зустрічей та дебатів про те, як задовільнити потребу України без загрози національній безпеці США.

Patriot є однією з найдефіцитніших систем озброєння в американському арсеналі. У Пентагоні не повідомляють, скільки їх розгорнули у США. За інформацією неназваного високопосадовця, що військові розгорнули всього 14 комплексів у США та в усьому світі.

Президент Володимир Зеленський під час конференції Ukraine Recovery Conference 2024 назвав перевагу у небі «найбільшою стратегічною перевагою Росії». Тому для захисту основних міст Україна потребує щонайменше сім систем Patriot.

 

Поделиться публикацией