США ВПЕРШЕ УСПІШНО ВИКОРИСТАЛИ ЛАЗЕРНУ ЗБРОЮ В БОЙОВИХ УМОВАХ

Лазери, ймовірно, можуть стати головним засобом протидії безпілотникам. Військові США наразі мають приблизно 31 різну програму бойових лазерів

Через півстоліття суцільних невдач Пентагону, ймовірно, вдалося створити бойовий лазер, який справді працює. Як пише Forbes, лазер армії США вперше збив безпілотник в бойових умовах.
На початку травня 2024 року начальник відділу закупівель армії США Даг Буш сказав виданню, що американським військовим вдалося збити безпілотник за допомогою лазера у бойових умовах. Але тепер офіційні представники Пентагону відмовляються публічно підтверджувати чи спростовувати цю інформацію.
Автор публікації поспілкувався із Джонатаном Манімейкером, генеральним директором компанії BlueHalo, виробником військового лазера Locust, який «почали експлуатувати» за кордоном у листопаді 2022 року. Він теж не став щось підтверджувати, або спростовувати, але зізнався, що солдати, які використовувати цей лазер, «висловили особисту подяку за захист, який він надає».
Як зауважує Forbes, Пентагон хотів перетворити лазер на зброю одразу, як цю технологію було винайдено. «Здавалося, лазер був саме тим, що шукали військові. У 1962 році, лише через два роки після першої лабораторної демонстрації лазера, проект Пентагону Defender уже мав на меті збивати радянські ракети», – пише видання.

 

Поделиться публикацией