США ВИДІЛИЛИ УКРАЇНІ ВІЙСЬКОВУ ДОПОМОГУ НА $ 425 МЛН

США виділили Україні військову допомогу на $ 425 млн.

Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив Курт Волкер, колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України.

«Що стосується США, то ми надаємо на протязі багатьох років істотну військову і в сфері безпеки допомогу Україні. Цього року мова йде про суму $ 425 млн. Ми надали протитанкові комплекси Javelins, патрульні катери », — зазначив американський представник.

Волкер також не виключає військово-технічного співробітництва між Україною і США в майбутньому.

«Можливо, в майбутньому йтиметься і про військово-технічне співробітництво. Я цього не знаю, але вважаю, що нинішній рівень військового співробітництва є хорошим », — заявив колишній спецпредставник Держдепу.

За словами Волкера, у військово-технічному співробітництві України і США визначальним є не тільки Росія, Америка намагається підтримувати український народ.

«США вірять в суверенну Україну, що має право обирати, якою країною вона хоче бути. А Росія намагається нав’язати Україні свою волю, починаючи з обмеження території, бажання країни стати частиною ЄС або НАТО. Перше, що бажають США, — це підтримувати український народ. І ми розглядаємо нашу політику в Україні та інших країнах крізь призму їх власних прагнень. Нам не потрібно дивитися на ці країни крізь призму Росії. Очевидно, що Росія веде війну проти України. І ми повинні це враховувати. На мою думку, це робить США ще більш привабливими для України. Але все починається з того, у що вірить український народ », — зазначив Волкер.

Поделиться публикацией