СТРАТЕГІЧНИЙ БПЛА «АНТОНОВА» МАТИМЕ ІНОЗЕМНЕ ОЗБРОЄННЯ

Стратегічний безпілотник, який розробляє державне підприємство “Антонов” буде нести озброєння іноземного виробництва.

Про це в ефірі “Лінія оборони” розповів Микола Воробйов (директор програми БПЛА “Антонова”).

За його словами, українська сторона створює цей “важкий, висотний, тривалого польоту” апарат у партнерстві з іноземною компанією. “Антонов” у проекті відповідає за планер та деякі авіаційні системи (гідравліка, електричні системи), іноземний партнер – електроніку та ударні засоби. Загалом проект передбачає дев’ять точок підвісу для корисного навантаження.

Раніше ДП “Антонов” зверталося до КББ “Луч” з пропозицією співпраці в напрямку створення ударної зброї для БПЛА, розповів Микола Воробйов. Українські конструктори готові зайнятися цією темою у разі, якщо буде чітка перспектива замовлення та контракт з відповідними строками та обсягами фінансування.

Строки виготовлення дослідного екземпляру стратегічного БПЛА “Антонова” поки невідомі. Так само як і перспектива закупівлі його Міністерством оборони України.

За словами М. Воробйова МОУ повідомило, що розглядає можливість закупівлі такого безпілотника в обмеженій кількості, у разі, якщо підприємство налагодить серійне виробництво для іншого замовника. Нині роботи по створенню БПЛА ведуться за кошти самого ДП “Антонов”.

mil.in.ua

Поделиться публикацией