СТАЛО ВІДОМО, ЧОМУ РОСІЙСЬКА АРМІЯ НЕ ОЗБРОЮЄТЬСЯ «АРМАТОЮ»

Поставки танків Т-14 і бойової машини піхоти (БМП) Т-15, створених на базі платформи «Армата», в Збройні сили (ЗС) Росії затримуються не тільки через необхідність підготовки виробничих потужностей.

Про це 17 січня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на американське видання The Diplomat.

«Військові аналітики вказують на проблеми з силовою установкою, трансмісією і прицільним комплексом Т-14 поряд з іншими як причину чергових затримок», — розкриває видання справжні проблеми російської «Армати».

У публікації The Diplomat посилається на коментар глави «Ростех» Сергія Чемезова, який в січні поточного року повідомив, що поставки в російську армію бронетехніки на основі платформи «Армата» поки не почалися, хоча ще в листопаді 2019 року він запевняв, що перша дослідна партія T-14 надійде у війська в кінці 2019 року — початку 2020 року. Тоді ж менеджер повідомив, що роботи з підготовки виробничих потужностей для випуску техніки наближаються до завершення.

У виданні сумніваються, що ВС до початку 2022 року отримають 132 машини Т-14 і Т-15, що передбачається контрактом між «Уралвагонзавод» і Міноборони.

У серпні 2019 року «Військово-промисловий кур’єр» писав, що до кінця минулого року «Уралвагонзавод» поставить Міноборони всього 16 машин на базі універсальної гусеничної платформи «Армати», що пояснюється необхідністю продовження випробувань перспективного зброї і обережністю російського військового відомства в оцінках його можливостей .

У липні 2018 року віце-прем’єр Юрій Борисов заявив, що Збройні сили Росії не прагнуть масово закуповувати танки Т-14 через їх дорожнечу, вважаючи за краще підвищувати бойовий потенціал наявної військової техніки за рахунок її модернізації.

 

 

Поделиться публикацией