СТАЛО ВІДОМО НА ЩО ПІДУТЬ 125 МЛН ДОЛАРІВ ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ УКРАЇНІ ВІД США

Про це 1 березня ц.р. Український мілітарний портал, посилаючись на прессекретаря Пентагону Джона Кірбі на брифінгу.

Кошти будуть направлені на збереження територіальної цілісності України, на забезпечення охорони кордону та покращення оперативної сумісності з НАТО

Пакет включає можливості для підвищення летальності, управління та управління та ситуаційну обізнаність шляхом надання додаткових контрбатарейних радарів та тактичного обладнання, надання супутникових знімків та їх аналізу, а також обладнання для забезпечення медичної допомоги та процедур бойової евакуації.

У США закликали продовжувати проводити реформи, які посилюють цивільний контроль, сприяють підвищенню прозорості та підзвітності в оборонній промисловості та закупівлях, а також модернізовувати свій оборонний сектор в інших ключових сферах відповідно до принципів та стандартів НАТО.

Найбільшою статтею направлення коштів стануть два патрульних катери типу Mark VI, які нещодавно Міністерство оборони США замовило для ВМС ЗС України.

Замовником з боку США є Командування військово-морських систем, роботи ж з будівництва виконуватимуться декількома підрядниками у Рок-Гіллі в штаті Південна Кароліна (загальний обсяг робіт оцінений в 69%), Кент, штат Вашингтон (21%), Вудінвілл, штат Вашингтон (5%), Беллінгем, Вашингтон (4%) та Сіетлі у штат Вашингтон (1%).

Фінансування здійснюється за програмою сприяння посиленню обороноздатності України та вже було профінансовано за цією статтею за 2020 рік на суму у 5 463 500 доларів.

Загалом же на це передбачено виділена фіксована сума у розмірі 19 969 119 доларів та завершено всі роботи до грудня 2022 року.

17 червня Державний департамент США погодив запит Україні на продаж, за програмою Foreign Military Sale (FMS), 16 сучасних патрульних катерів Mark VI та пов’язаного з ними озброєння, загальною орієнтовною вартістю 600 мільйонів доларів.

При цьому шість патрульних катерів Україна отримає безоплатно в рамках безпекової допомоги США. Ще десять катерів зможе придбати за кошти оборонного бюджету.

Раніше було повідомлено, що першу партію американських катерів Mark VI український флот отримає до 2022 року.

Передбачається, що катери США, які мають надійти до складу національного флоту, оснастять ракетними комплексами малої дальності для знищення цілей противника.

Поделиться публикацией