СТАВ ВІДОМИЙ РІВЕНЬ ЗАРОБІТКУ ЗАСТУПНИКІВ ГЕНДИРЕКТОРА ДК «УКРОБОРОНПРОМ»

«Рівень зарплат моїх заступників можна порівняти з тими завданнями, які перед ними поставлено. У тому числі і щодо зменшення заборгованості на підприємствах… Ми хочемо, щоб нашим державним майном управляли успішні люди», – зазначив Айварас Абромавичус.

Про це 7 травня ц.р. повідомив портал Ukrainian military pages.

Він також пожалівся на те, що концерн має конкурувати по рівню зарплат з приватним сектором, навівши приклади таких компаній як «Миронівські хлібопродукти», «Епіцентр» та ДТЕК.

Найбільшу зарплату серед топ-менеджменту державного концерну отримує заступник з фінансово-економічних питань Сергій Іванюта – 288,3 тисяч гривень. Майже стільки ж – 286,9 тисяч гривень заступник з авіа- та ракетобудування Руслан Корж. А трійку лідерів замикає заступник з трансформації Роман Бондар з зарплатою у 262,4 тисячі гривень.

Абромавичус підкреслив, що «маленькі зарплати привертають корупцію», а за час управління «Укроборонпромом» новою командою ЗМІ не повідомили про корупційні скандали. Водночас сам очільник «Укроборонпрому» отримує лише мінімальну зарплату у 5,5 тисяч гривень.

Сам ДК «Укроборонпром» є виключно адміністративною ланкою управління підприємствами, що входить до його складу. Фонд заробітною платні концерну, як і всі інші витратні статті, формується завдяки внескам підприємств, які виробляють озброєння та військову техніку або надають супутні послуги.

Поделиться публикацией