ССО ОТРИМАЮТЬ АПАРАТИ ПІДВОДНОГО РУХУ

Військові водолази ССО Збройних Сил України отримають апарати підводного руху.

Про це 28 липня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на в інтерв’ю Командувача ССО ЗСУ Ігоря Луньова Фактам.

Надійти на озброєння апарати підводного руху мають до кінця 2020 року.

Подібні апарати використовуються для транспортування водолазів у визначений район у підводному та надводному положенні.

«До кінця нинішнього року мають надійти апарати підводного руху» – сказав командувач ССО.

Щодо типів та країни виробника Ігор Луньов не уточнив.

У 2018-у році на виставці продукції оборонно-промислового комплексу «Зброя та безпека-2018», НВО «Київський завод автоматики» представив модернізований підводно-надводний «Протон».

«Протон» був розроблений у 1979 році, і до сьогодні стоїть на озброєнні України та ряду інших країн.

Після розпаду СРСР його виробництво залишилось на території сучасної Російської Федерації, яка в 2007 році створила нову версію буксирувальника – «Протон-С».

В 2015 році російські розробники створили новий варіант цього буксирувальника – «Протон-СН», проте навіть нові версії буксирувальників поступались західним зразкам, і тому зараз російські військові закуповують іноземні підводні буксирувальники, зокрема німецькі «Rotinor».

За яким шляхом підуть у ССО ЗС України – модернізація наявного на озброєнні чи отримають західні апарати підводного руху наразі не відомо.

Окрім апаратів Ігор Луньов також розказав, що у 2021 році очікуємо поповнення корабельного і катерного складу СС ЗС України, щоправда деталей він також не надав.

 

Поделиться публикацией