ССО ЗСУ АКТИВІЗУЮТЬ ЗАСТРОВАННЯ НРК НА ВІЙНІ

Воїни підрозділу UA_REG Сил спеціальних операцій ЗСУ провели комплексну атаку із застосуванням наземного бойового дрона «Лють» на Курщині. Про це повідомив «Мілітарний» з посиланням на відео підрозділу.

«Змінюється епоха, змінюються і методи ведення війни», – коментують у підрозділі. Комплексна атака проводилася із застосуванням «Люті», FPV-дронів та міномета. У результаті атаки частина особового складу противника була ліквідована, інша частина – відступила.

Наземний дрон отримав кілька влучань із ручного протитанкового гранатомета, проте вистояв, виконав завдання й успішно повернувся.

OSINT-спільнота визначила місце проведення операції за допомогою характерник ознак місцевості, ним виявилося селище Волфіно.

Наземний безпілотник «Лють» має підвищену прохідність завдяки наявності передньої підвіски та передніх поворотних коліс.

Колеса не звичайні: всередині них нема повітря, гуму натягнуто на сталевий обід. Корпус бойової машини захищає бронювання 4 класу.

Керування відбувається з пульта, один оператор може керувати одразу дроном і його бойовим модулем. Дальність зв’язку складає 2 кілометри у зоні прямої видимості. Дальність виявлення цілей оптичними засобами дрона складає до 1200 метрів, основним озброєнням слугує 7,62-мм кулемет ПКТ. Час автономної роботи складає до 72 годин, запас ходу – до 20 кілометрів, а тривалість руху – до 3 годин. Повна маса «Люті» становить 330 кілограмів.

Поделиться публикацией