СПІВПРАЦЯ З США ВІДКРИЛА БИ ДЛЯ УКРАЇНИ НОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ РОЗВИТКУ ОБОРОННОГО ПОТЕНЦІАЛУ – ФАХІВЦІ

Співпраця з США відкрила би для України нові можливості для розвитку оборонного потенціалу. В першу чергу йдеться про розвиток ракетно-реактивного озброєння та протикорабельних комплексів.

Про це в Укрінформі заявили учасники круглого столу “Україна: статус основного союзника США поза НАТО. Можливості для військово-технічного співробітництва та розвитку оборонного потенціалу”.

До того ж, на думку голови Наглядової ради Українського інституту безпекових досліджень Володимира Горбуліна, в світі відбулись зміни, які привели до фундаментальних змін воєнно-стратегічного ландшафту, що роблять минуле розуміння стратегічної безпеки застарілим, а традиційні механізми обмеження озброєнь неефективними.

Зокрема, велика кількість неядерного озброєння в різних країнах (високоточне неядерне озброєння, ракети малої дальності з невеликими зарядами, системи ПРО, протисупутникові системи та лазерні промені, кіберзброя) фактично призвела до того, що відбулося стирання граней між ядерними і неядерними озброєннями, а також формування з цих причин ядерної багатополярності.

 

 

Поделиться публикацией