СПОЛУЧЕНІ ШТАТИ «АБСОЛЮТНО ГОТОВІ» НЕ ПРОДОВЖУВАТИ ДОГОВІР ПРО СКОРОЧЕННЯ СТРАТЕГІЧНИХ НАСТУПАЛЬНИХ ОЗБРОЄНЬ

Сполучені Штати «абсолютно готові» не продовжувати Договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО), але розглядають всі варіанти.

Про це 10 червня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на високопоставлених американських чиновників.

«Ми абсолютно готові піти. Але я би пом’якшив це, сказавши, що насправді всі варіанти розглядаються», — заявив виданню високопоставлене джерело в адміністрації США.

Влада США продовжують наполягати на притягнення Китаю до переговорів про контроль над ядерними озброєннями, щоб укласти тристоронню угоду, але Пекін неодноразово відкидав таку можливість. Поки неясно, як саме адміністрація Трампа планує змусити КНР брати участь у переговорах.

«Правильна основа для майбутнього — це тристоронній підхід, в основі якого лежить ефективна перевірка», — зазначив він.

«З чим я не згоден і що я вважаю дуже небезпечним мисленням часів Холодної війни, так це з твердженням, що китайцям треба дозволити досягти стратегічного ядерного паритету зі Сполученими Штатами і Росією, перш ніж ми зможемо здійснити значний контроль над озброєннями. Це означало б, що ми фактично знаходимося в розпалі тристоронньої гонки озброєнь», — додав Біллінгслі.

Між тим, за словами високопоставленого джерела видання, затвердження США про те, що Китай провів ядерні випробування малої потужності, може стати початком кампанії тиску, спрямованої на те, щоб спонукати Пекін до переговорів.

«врешті-решт вони вирішать, що їм не подобається, коли все це виходить в ефір публічно, деталі того, що вони роблять в ході секретного нарощування», — сказав високопоставлений чиновник адміністрації Трампа, виступаючи на умовах анонімності.

Він додав, що США будуть «мобілізувати світову думку проти них, якщо вони не будуть вести переговори з нами», і розглядає безліч інших варіантів «стимулювання участі».

Читайте також: США запропонували Китаю взяти участь в ядерних переговорах

Раніше повідомлялося, що Китай здійснив успішний запуск ракети-носія «Чанчжен-2D», яка вивела на орбіту два супутники.

Ракету запустили з космодрому з космодрому Цзюцюань у провінції Ганьсу 31 травня.

Поделиться публикацией