СПИСОК ШОЛЬЦА: СЛІДОМ ЗА США НІМЕЧЧИНА ОПРИЛЮДНИЛА СПИСОК ОЗБРОЄННЯ ДЛЯ УКРАЇНИ

Німеччина продовжить надавати Україні військову допомогу і не зупиниться лише на вже поставлених САУ Panzerhaubitze 2000. Уряд Німеччини на своєму сайті опублікував детальний список того, що вже було надано, і того озброєння, яке країна передасть Україні в межах військової допомоги.

Так, у переліку наданого озброєння Німеччиною, серед іншого, можна знайти таке військове устаткування:

7 САУ Panzerhaubitze 2000, разом із запчастинами; 3 тис. пострілів до ПТРК Panzerfaust 3 та 900 пускових установок Panzerfaust 3; 14,9 тис. противотанкових мін; 500 зенітних ракет Stinger: 2,7 тис. зенітних ракет «Стріла», запасні частини до винищувачів МІГ-29.

Також німці опублікували список того, що вже профінансовано та готується до передачі:

Система протиповітряної оборони IRIS-T SLM; 54 бронетранспортери M113 з озброєнням (спільно з Данією); 30 самохідних військових ЗРК GEPARD (з 35-мм спареними кулеметами дальністю дії 3-4 км) та 6 тис. зенітних боєприпасів до них; три реактивні системи залпового вогню MARS с боєприпасами; 10 тис. артилерійських боєприпасів; 53 тис. зенітних боєприпасів; 40 розвідувальних безпілотників; 10 ударних безпілотників.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив під час свого візиту до Києва 16 червня, що протоколи оборонної промисловості Німеччини необхідно змінити, щоб Україна була пріоритетнішою серед інших клієнтів і вчасно отримувала зброю для протистояння агресії РФ.

Поделиться публикацией