СПЕЦСЛУЖБИ ДІЙСНО ПРОВОДИЛИ МАСШТАБНУ СПЕЦОПЕРАЦІЮ ЩОДО «ВАГНЕРІВЦІВ» ЩЕ В 2019 – ЛУЦЕНКО

Українські спецслужби дійсно проводили масштабну спецоперацію щодо»вагнерівців» ще в минулому році. Вона могла мати величезний успіх у протистоянні з Росією і стати козирем України в боротьбі за мир.

Про це 28 серпня ц.р. повідомив Цензор.нет, посилаючись на екс-генерального прокурора Юрія Луценко розповів в ефірі токшоу «Право на владу».

Луценко запевнив: деталі спецоперації були задокументовані і процесуально зафіксовані ще в минулому році.

«Я знаю, що всі ці розмови були задокументовані у минулому році в рамках одного кримінального провадження і в рамках співпраці українських спецслужб із західними і близькосхідними партнерами. Ці «вагнерівці» були знайдені, їм було поставлено запитання про участь у військових злочинах на території України. У Міністерстві оборони та СБУ проводили оперативні записи, які надсилали до Генеральної прокуратури України. Ця спецоперація могла стати глобальним успіхом України», – сказав він.

За словами Луценка, вона могла би і не вдатися, однак у будь-якому випадку, доводила би, що українські спецслужби вийшли на рівень, коли її проводили.

«Це був би доказ перед усім світом, хто розв’язав війну проти України, хто сам визнається у процесуальному порядку у тому, що збивав українські та міжнародні літаки, хто є військовим злочинцем. Ця операція могла бути головним козирем України у нашому протистоянні у тому числі у боротьбі за мир», – зазуважив Луценко.

 

Він додав, що «вагнерівців», цікавих Україні через причетність до збиття малайзійського Боїнга та війни на Донбасі, збирали в одну групу навмисно.

Нагадаємо, вночі 29 липня в Білорусі затримано 32 іноземних бойовиків. За даними білоруського державного інформагентства БЕЛТА, це росіяни з ПВК «Вагнер». Вони прибули до Білорусі, щоб дестабілізувати обстановку напередодні президентських виборів.

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией