СОУ ВПЕРШЕ В ІСТОРІЇ УРАЗИЛИ РОСІЙСЬКИЙ ВИНИЩУВАЧ СУ-57

Головне управління розвідки МО України показали супутникові знімки ураженого винищувача Су-57 на аеродромі Ахтубінськ. Про це повідомляє офіційна сторінка ГУР МО у Telegram.
Ураження відбулося за 589 кілометрів від лінії бойового зіткнення на аеродромі Ахтубінськ, де базуються новітні російські винищувачі Су-57. Там, вони розміщені у складі 929 Державного льотно-випробувального центру МО РФ де здійснюється випробування нових авіаційних систем, бортових РЛС та озброєння. Існує велика ймовірність що ураженим є не серійний винищувач Су-57, а його третій або дев’ятий льотний прототип Т-50, які використовуються центром. Відповідно до опублікованих щорічних фотографій аеродрому, там базувався борт «053», а також борт «510», які використовуються у ролі летючої лабораторії.
Центр використовує літаки для проведення інтеграційних робіт, випробувань нового радіолокаційного обладнання, озброєння та інших систем. У випадку ураження летючої лабораторії, ПКС РФ втратили дорогоцінну машину яка дозволяла їм інтегрувати нове озброєння яке також використовується проти України. Своєю чергою, серійні літаки Су-57 є носіями крилатих ракет Х-69, які останнім часом почали активніше застосовувати проти України, і знищення одного з цих носіїв дозволить зменшити загальну інтенсивність їх використання. На сьогодні у складі ПКС РФ є 22 серійних літаків Су-57, які активно використовуються ворогом.

Поделиться публикацией