СЕНАТОР США ЗАПРОПОНУВАВ ПОПРАВКУ ДО ОБОРОННОГО БЮДЖЕТУ НА 2020-2021

Сенатор США Джон Тьюн запропонував поправку до оборонного бюджету на 2020-2021 фінансовий рік, що дозволить США придбати у Туреччині російські зенітні ракетні системи С-400. Поправку внесено в числі понад 500 пропозицій, підготовлених для внесення в бюджет.

Про це 30 червня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на видання Defense News.

При цьому Туреччина не повинна купувати або якимось чином отримувати військову техніку, яку США вважають несумісною з військовою технікою НАТО.

У тому ж документі, сенатор Джим Ріш від себе і сенатора Роберта Менендес запропонував іншу поправку, що передбачає санкції за покупку Туреччиною С-400 у Росії. Заходи повинні бути введені згідно із законом «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA). Як випливає з тексту поправки, не пізніше ніж через 30 днів після вступу в силу оборонного бюджету, президент повинен ввести не менше ніж п’ять санкцій проти осіб, що беруть участь в покупці.

Тепер запропоновані сенаторами поправки повинні пройти обговорення в палаті представників. Як пише Defense News, немає ніякої гарантії що будь-яка з цих поправок (або обидві) увійде в оборонний бюджет США.

 

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией