СЕНАТОР ВЕРХНЬОЇ ПАЛАТИ КОНГРЕСУ США БЛОКУЄ ВИДІЛЕННЯ КОШТІВ НА ДОПОМОГУ УКРАЇНІ

Про це 13 травня ц.р. повідомив “Інтерфакс-Україна” з посиланням на Bloomberg.

Інформується, що американський сенатор-республіканець від штату Кентуккі Ренд Пол перешкоджає швидкому ухваленню законопроєкту про виділення пакету додаткової допомоги Україні на суму понад 40 млрд доларів.

“Ренд Пол щойно одноосібно заблокував оперативне надання допомоги Україні. Він домагається від Сенату включення до законопроєкту нових формулювань, хоча все одно планує голосувати проти нього, посилаючись на проблему держборгу та інфляції в США”, – написав у твіттері журналіст агентства Стівен Денніс.

Позиція Ренді Пола означає, що законопроєкт, ймовірно, у результаті все ж таки буде прийнятий, але не так швидко, як планувалося. Сенаторам спочатку доведеться розглядати пропозиції Пола, голосувати за ними.

“Якщо Україні буде надано такий подарунок, загальний обсяг нашої допомоги цій країні зрівняється з військовим бюджетом Росії, ці гроші у нас під ногами не валяються, нам доведеться брати їх у борг у Китаю, щоб потім направити в Україну”, – заявив сенатор Пол, чий виступ транслював телеканал С-SPAN.

 

Поделиться публикацией