СВ ФРАНЦІЇ ОТРИМАЛИ ПЕРШІ РОЗВІДУВАЛЬНІ БАК «СПАЙ РЕЙНДЖЕР»

Міністр Збройних сил Франції Флоранс Парл повідомила в передачі генеральним директоратом з озброєння (DGA) перших трьох розвідувальних БАК виробництва компанії Thales СВ країни.

Про це повідомив  armstrade.org.

Комплекси отримали позначення SMDR (Systeme de MiniDrones de Renseignement).

Після проведених DGA випробувань отриманих комплексів директорат надав дозвіл на передачу перших систем СВ Франції. Як планується, БАК будуть готові до бойового застосування до кінця 2020 року. Поставка СВ Франції комплексів SMDR значно посилити їх можливості по веденню розвідки, виявлення та ідентифікації цілей в зоні бойових дій.

Відповідно до «Закону про військові програми на 2019-2025 рр.», До кінця 2020 року має бути поставлено ще десять комплексів розвідувальних міні-БЛА, а в 2021 році будуть отримані 35 комплексів.

Як повідомляв російський центр ЦАМТО, на початку 2016 року Міністерство оборони Франції направило ряду компаній запит в пропозиціях на поставку до 70 комплектів малорозмірних БЛА (всього 210 од.), Отримали позначення SMDR (Systеme de MiniDrones de Renseignement). Вони призначені для заміни що перебувають на озброєнні БАК DRAC, які застосовувались СВ Франції з 2008 року.

У грудні 2016 року DGA вибрала переможцем тендеру компанію Thales, з якої був підписаний контракт вартістю 104,3 млн євро, які передбачають поставку 35 комплектів БЛА «Спай Рейнджер» і їх обслуговування протягом 10 років. Угода включає опціон на поставку ще 35 комплектів.

БАК будуть вживатися для збору інформації, спостереження і розвідки, цілевказівки і коригування вогню, підтримки знищення опорних пунктів противника.

Thales розробила і поставить комплекси спільно з двома французькими компаніями — Aviation Design і Merio.

До складу кожного БАК входять три БПЛА «Спай Рейнджер» з корисним навантаженням, станція управління і допоміжне наземної обладнання. Розмах крила БПЛА — близько 3,8 м, маса — 14,5 кг, тривалість польоту — 2 год 30 хв., Радіус дії — до 30 км. БПЛА оснащений розробленої компанією Merio розміщеної в носовій частині висувається багатофункціональне станцією оптоелектронної розвідки «СпайБолл» (Spy’Ball) з денними / нічним камерами високого дозволу, електродвигуном, що призводять в дію Встановлений в хвостовій частині дволопатевий повітряний гвинт з композитних матеріалів, літій-полімерним батареями , антеною каналу зв’язку і модулем обробки.

Поделиться публикацией