СБУ ЗОБОВ’ЯЗАЛИ РОЗСЛІДУВАТИ МОЖЛИВУ ДЕРЖЗРАДУ ЄРМАКА І КУЧМИ

Суд зобов’язав Службу безпеки України відкрити кримінальне провадження за фактом можливого вчинення державної зради представниками української делегації на переговорах у Мінську. Зокрема, йдеться про голову Офісу президента Андрія Ермака та другого президента України Леоніда Кучму.

 

Про це народний депутат від «Європейської солідарності» Володимир В’ятрович повідомив 18 травня на своїй сторінці в Facebook.

 

«Шкода, що СБУ соромиться прямо назвати прізвища зазначених у моєму зверненні «окремих представників», адже йдеться про голову офісу президента Андрія Ермака і другого президента України Леоніда Кучму. А ще шкода, що СБУ не вчинила за законом відразу після мого звернення, і мені довелося звертатися до суду», — зазначив нардеп.

 

В’ятрович також закликав громадськість «тримати цю справу у фокусі громадської уваги».

 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський затвердив склад української делегації для участі у Тристоронній контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації в Донбасі.

 

Очолив делегацію другий президент України Леонід Кучма, а його першим заступником став Олексій Резніков.

 

Як повідомлялося, на зустрічі ТКГ 11 березня з участю глави АП України Андрія Єрмака і заступника глави адміністрації президента РФ Дмитра Козака був підписаний протокол про створення консультативної ради при ТКГ. Однак заплановану на 25 березня зустріч у Мінську скасували через коронавіруса. Саме на цей день було заплановано підписання рішення ТКГ про створення консультативної ради.

 

Відповідно до рішення про створення консультативної ради, в неї планують включити по 10 представників України і ОРДЛО. Створення цього органу фактично зафіксує суб’єктність ОРДЛО. Водночас Росія увійде до Ради не як країна-агресор, а як так званий «спостерігач-гарант» нарівні з Францією, Німеччиною та ОБСЄ.

Поделиться публикацией