СБУ ЗДІЙСНЮЄ ДОСУДОВЕ РОЗСЛІДУВАННЯ У СПРАВІ ПРО МОЖЛИВУ ПІДГОТОВКУ ДИВЕРСІЇ ТА ДЕРЖАВНОЇ ЗРАДИ НА ПІДПРИЄМСТВІ «МОТОР СІЧ».

Служба безпеки України здійснює досудове розслідування у справі про можливу підготовку диверсії та державної зради на підприємстві «Мотор Січ».

Таку інформацію 4 вересня ц.р. повідомив Цензор.НЕТ, посилаючись на пресслужбу відомства, яка відреагувала на запит Радіо Свобода.

Крім того, згідно з повідомленням СБУ, розслідування стосується ймовірної поставки продукції заводу представникам Росії.

«Здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 14, ст. 113 та ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України, а саме: за фактом підготовки до вчинення диверсії — дій, спрямованих на зруйнування акціонерного товариства «Мотор Січ» як об’єкта, який має важливе народногосподарське та оборонне значення, а також надання представниками АТ «Мотор Січ» допомоги Російській Федерації в проведенні підривної діяльності проти України шляхом постачання продукції військового призначення та подвійного використання», — йдеться в документі.

Інших деталей СБУ не повідомляє, посилаючись на норми Кримінального процесуального кодексу щодо недопустимості розголошення даних оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування.

У липні 2019 року відомство заявляло про те, що група компаній «Мотор Січ» протягом двох років фінансувала діяльність підтримуваного Росією збройного угруповання «ДНР».

Поделиться публикацией