СБУ ЗАТРИМАЛА НАЧАЛЬНИКА ОДНОГО ІЗ ВІДДІЛІВ МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ ЗА СИСТЕМНУ КОРУПЦІЮ

Служба безпеки України затримала начальника одного із відділів Міністерства оборони на Хмельниччині за системну корупцію. Полковник організував схему отримання «відкатів» від комерсантів за нестворення штучних перешкод під час  виконання договорів поставок газу для об’єктів МО у Хмельницькому, повідомляють у пресслужбі СБУ.

Про це 26 грудня ц.р. повідомив портал DT,UA.

Зазначається, що за неправомірну винагороду посадовець також надавав «гарантії» для перемоги у тендерах на 2020 рік.

«Співробітники СБ України задокументували факт отримання зловмисником, через залученого посередника, 80 тисяч гривень неправомірної вигоди від директора фірми-підрядника. Правоохоронці також зафіксували вимагання та одержання начальником відділу коштів від місцевого мешканця за вирішення питання про ухилення від призову на строкову військову службу», — йдеться у повідомленні.

За словами пресслужби, начальник відділу Міноборони пообіцяв призовнику за сорок тисяч гривень «вплинути» на посадовців одного з військкоматів області.

«Під час проведення слідчих дій за місцем роботи та проживання фігуранта справи, було вилучено частину неправомірної вигоди та документацію, яка доводить здійснення оборудки. Полковнику оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368, , ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу та відсторонення ві посади» — повідомляють в СБУ.

У межах розпочатого кримінального провадження тривають слідчі дії. Заходи з викриття зловмисника проводились спільно з військовою прокуратурою Хмельницького гарнізону та Нацполіцією.

 

Поделиться публикацией