САУ «БОГДАНА» — ПЕРШІ ФОТО

Сьогодні, 10 серпня, була вперше публічно продемонстрована нова 155-мм українська САУ «Богдана». Фото виклали на своїх сторінках у соціальній мережі Facebook Юрій Бірюков та Сергій Згурець. Повідомляє Національний промисловий портал.

Судячи по фото, нові гаубиці створені на шасі українського вантажного автомобіля 6х6 «КрАЗ-6322». Повнопривідна вантажівка має броньовану чотирьохдверну кабіну для захисту розрахунку САУ від осколків та куль. Система заряджання снарядів відкритого типу.

Український концепт багато в чому бере принципи закладені в іноземні зразки такого озброєння. Зокрема в шведську 155-мм САУ FH77 BW L52 Archer або французьку CAESAR. Хоча існував і український проект подібної установки. Він має автоматизовану систему наведення та систему заряджання. Наведення може здійснюватися як з кабіни, так й з зовні. Також на САУ встановлюється контейнери для перевезення боєприпасів.

Стверджується, що ствол САУ вітчизняного виробництва. Зокрема ряд експертів вважає, що він створений на базі технологічних рішень, що використовувалися у виготовленні стволів для гаубиць Д-20 та 2А65 “Мста-Б».

Очікується, що нова артилерійська система буде мати радіус пострілу від 5 до 35 км (45 з новими снарядами). Максимальна швидкість вогню складатиме 6-8 пострілів на хвилину.

 

Поделиться публикацией