САУ «БОГДАНА» ЗАСТОСУВАЛИ ПО ОКУПАНТАМ

Українська колісна самохідна гаубиця «Богдана» калібру 155-мм знищує ворогів.

Про це 6 травня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на відео роботи вітчизняної САУ, яке опублікував у Фейсбуці український політик Сергій Пашинський.

«Богдана» є першою гаубицею у «натівському» калібрі 155 мм, яка була розроблена українськими фахівцями вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

За словами Сергія Пашинського, 25 лютого розробникам самохідної гаубиці «Богдана» надійшло розпорядження – знищити її, щоб новітня українська САУ не дісталась ворогу.

Але, як стверджує Пашинський, йому вдалося врятувати «Богдану» та вивезти її в тил й передати Збройним Силам України.

Нині українська самохідна гаубиця застосовується для знищення військової техніки, позицій та особового складу російських окупаційних військ.

“Зараз наша далекобійна красуня смажить ворогів!”, – написав Сергій Пашинський.

За заявами розробника перспективної САУ, «Краматорського заводу важкого верстатобудування», дальність пострілу звичайним снарядом з колісної 155-мм самохідної гаубиці становить до 40 км.

Щоправда, як стверджують представники компанії-розробника, під час попередніх вогневих випробувань у грудні та січні, на практиці доведена можливість стрільби на 42 км без використання активно-реактивного снаряда.

 

Поделиться публикацией