РФ І БІЛОРУСІЯ УСУНУЛИ РОЗБІЖНОСТІ І ДОСЯГЛИ ДОМОВЛЕНОСТЕЙ ЩОДО ІНТЕГРАЦІЇ В СОЮЗНУ ДЕРЖАВУ

Влада Росії і Білорусії усунули принципові розбіжності і досягли домовленостей у питанні інтеграції до Союзної держави. Про це повідомив міністр економічного розвитку Росії Максим Орєшкін, передав ТАСС.

«Зараз всі принципові розбіжності практично зняті. Усі домовленості досягнуті, тепер має бути дуже велика робота», — поінформував Орєшкін.

За його словами, протягом місяця повинна відбутися зустріч прем’єр-міністрів РФ і Білорусії, на якій повинен бути сформований остаточний варіант домовленостей, яких президенти країн досягли на зустрічі, що пройшла в Санкт-Петербурзі в липні.

Програма Москви і Мінська щодо інтеграції в рамках Союзної держави охоплює такі сфери економіки, як податкове законодавство, фінансова, бюджетна, кредитно-грошова політика. Вона передбачає більш глибоке і широке співробітництво, ніж те, яке зараз діє в рамках Євразійського економічного союзу.

Останні переговори Володимира Путіна і Олександра Лукашенка пройшли 18 липня в рамках Форуму регіонів Білорусії і Росії, в ході яких лідери держав обговорили розвиток інтеграції і різні спірні моменти.

Поделиться публикацией