РФ ПОСТАЧАЄ В ПІДРОЗДІЛИ, ЯКІ ЗАЗНАЛИ НЕПОПРАВНИХ ВТРАТ В УКРАЇНІ, ТЕХНІКУ ТА ОЗБРОЄННЯ 50-60 РОКІВ ВИРОБНИЦТВА – ГУР МОУ

Наслідком економічних санкцій, накладених провідними державами світу на країну-агресора, є відчутний занепад військово-промислового комплексу РФ.

Як передав Цензор.НЕТ, про це повідомляють у ГУР МО України.

«Втративши під час війни в Україні значну частину свого військово-технічного потенціалу, росіяни вже змушені постачати в підрозділи, які зазнали непоправних втрат, техніку та озброєння 50-60 років виробництва. Проте, така ситуація не бентежить керівництво Кремля, йому байдуже скільки та на чому відправляти «гарматне м’ясо» у бій за майбутнє «руського мира». Завжди знайдеться щось, що ржавіє десятиліттями на складах та що не захотіли свого часу закуповувати навіть країни третього світу», — йдеться у повідомленні.

Українські розвідники інформують, що зі складів довгострокового зберігання техніку, в більшості, навіть не можуть доставити до підрозділів. Проте, військових змушують її приймати та доповідати командуванню про повну укомплектованість та забезпечення бойових частин.

Протягом квітня з баз зберігання РФ знято:

18 САУ «Мста-С» з арсеналу ракетно-артилерійського озброєння Східного ВО (Уссурійськ, Приморський край);

28 САУ «Акація» з 94 арсеналу ГРАУ (Омськ);

15 САУ «Мста-С», 5 САУ «Акація» та 20 САУ «Гвоздика» з арсеналу комплексного зберігання РАО (Гагаринський, Свердловська обл.);

15 РСЗВ «Ураган» та 11 ТРК «Точка-У» зі 109 арсеналу ГРАУ (Батарейна, Іркутська обл.).

«Відновлення боєздатності та укомплектування військ Західного ВО здійснюється, у тому числі шляхом озброєння та військової техніки знятої зі зберігання 239 центру забезпечення мобілізаційного розгортання (Богучар).  Тепер проржавіле та гниле військове-технічне відлуння кремлівського «великого прошлого» стає основою російського «настоящего», — зазначають у ГУР.

Поделиться публикацией