РФ НЕ ЗМОГЛА ПРАВИЛЬНО ВИКОРИСТАТИ СВОЇ ПОВІТРЯНО-ДЕСАНТНІ ВІЙСЬКА В УКРАЇНІ – РОЗВІДКА БРИТАНІЇ

Росія не змогла правильно використати свої повітряно-десантні війська в Україні, що призвело до значних втрат у багатьох елітних підрозділах цих військ.

Про це 26 травня ц.р. повідомила “Європейська правда” з посиланням на розвідувальний огляд Міноборони Великої Британії.

У Британській розвідці відзначили, що повітряно-десантні війська Росії (ВДВ) від початку російського повномасштабного вторгнення були серйозно залучені до кількох помітних тактичних провалів.

Серед них – спроба наступу на Київ через аеродром Гостомеля у березні, наступ, що застопорився на Ізюмському напрямку з квітня, і недавня невдала і дороговартісна переправа через річку Сіверський Донець.

Російська доктрина передбачає використання ПДВ для виконання деяких із найскладніших операцій.

Інформується, що ПДВ чисельністю 45 тисяч осіб складається здебільшого з професійних контрактників. Військові цих військ користуються елітним статусом та отримують додаткову оплату.

“Однак, в Україні Росія використала десантників в місіях, які краще підходили для важкої броньованої піхоти, тому ці підрозділи зазнали важких втрат під час кампанії”, – зазначили у розвідці.

Також у зведенні зазначається, що неоднозначні результати десантників, ймовірно, відображають стратегічне неправильне управління цим потенціалом і нездатність Росії забезпечити перевагу в повітрі.

“Неправильне використання ПДВ в Україні показує, як значне фінансування Путіна у збройні сили протягом останніх 15 років призвели до незбалансованості загальних сил. Нездатність передбачити опір українців і подальше самозаспокоєння російських командирів призвели до значних втрат у багатьох елітних підрозділах Росії”, – зазначили в огляді британської розвідки.

Поделиться публикацией