РФ ДОСТАВИЛА ДО ТУРЕЧЧИНИ НОВУ ПАРТІЮ КОМПОНЕНТІВ ЗРС С-400

В рамках другого етапу виконання контракту два транспортні літаки доставили до Туреччини нову партію компонентів російської зенітної ракетної системи С-400.

Про це 11 вересня повідомив «Інтерфакс-АВН», посилаючись на інформоване джерело.

За наявними даними, в середу на авіабазі Мюртед під Анкарою здійснили посадку два важких транспортних літака Ан-124 «Руслан» з бортовими номерами RA-82014 і RA-82038.

Другий етап поставок системи С-400 до Туреччини почалася 27 серпня. З цього моменту на авіабазу Мюртед транспортні літаки здійснили 18 рейсів.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який побував на авіасалоні «МАКС» в Жуковському в кінці серпня, заявив, що другий етап поставок Росією С-400 закінчиться в кінці вересня, а підготовка персоналу з обслуговування ЗРС триває. За даними оборонного відомства Туреччини, підготовка фахівців здійснюється в навчальному центрі зенітних ракетних військ ВКС РФ в Гатчині під Санкт-Петербургом.

Відповідаючи на питання «Інтерфаксу», глава Федеральної служби з військово-технічного співробітництва (ФСВТС) Росії Дмитро Шугаєв повідомив, що в рамках другого етапу поставок систем С-400 кілька десятків російських літаків виконають польоти до Туреччини. «Кілька десятків рейсів, ви уявляєте, скільки це обладнання», — сказав він журналістам на авіасалоні «МАКС». За словами Шугаєва, перш за все буде задіяна авіація Міноборони РФ.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що  Вашингтон неодноразово погрожував Анкарі санкціями за контракт на поставку російських систем С-400. США також виключили Туреччину з програми створення винищувачів-бомбардувальників F-35 через поставки Туреччини С-400.

США вважають, що Росія може використовувати С-400 системи для отримання інформації про винищувачі-бомбардувальники F-35. Крім того, у Вашингтоні відзначають, що С-400 несумісні з системами НАТО.

Поделиться публикацией