РУМУНІЯ ОТРИМАЄ НАЙНОВІШУ ВЕРСІЮ АМЕРИКАНСЬКОГО ЗЕНІТНОГО РАКЕТНОГО КОМПЛЕКСУ

Румунія отримає найновішу версію зенітного ракетного комплексу (ЗРК) Patriot від Raytheon Missiles & Defense.

Про це 24 травня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на Army Recognition.

У Румунії вже є один комплекс Patriot отриманий у вересні минулого року.

Компанія Raytheon Missiles & Defense доставила його у рекордний термін реагуючи на занепокоєння члена НАТО щодо безпеки в Чорноморському регіоні.

Окрім отримання останньої версії системи, Румунія також скористається гнучкою архітектурою конфігурації, щоб оновити наявну систему до останньої версії.

У 2017 році Румунія уклала угоду з США про придбання по лінії програми «Foreign Military Sales» семи батарей ЗРК «Patriot» PAC-3+.

Повідомлялось, що угода оцінюється в суму близько 4 млрд доларів, включаючи з зенітними ракетами PAC-2 GEM-T і PAC-3 MSE.

З семи батарей ЗРК «Patriot» PAC-3+ чотири батареї призначені для Повітряних сил Румунії й три для сухопутних військ Румунії.

В липні 2017 року Агентство МО США з військової співпраці направило Конгресу США повідомлення про майбутній продаж Румунії по лінії FMS семи зенітних ракетних комплексів «Patriot» загальної передбачуваної вартістю 3,9 млрд доларів.

Згідно з повідомленням, в поставку повинні були увійти сім РЛС AN/MPQ-65, сім командних пунктів AN/MSQ-132, 28 пускових установок M903, 56 зенітних керованих ракет Patriot MIM-104E Guidance Enhanced Missile-TBM (GEM-T), 168 протиракет Patriot Advanced Capabilty-3 (PAC-3) Missile Segment Enhancement (MSE), сім електрогенераторів EPP III та 13 підйомно-щоглових пристроїв.

Генеральними підрядниками з постачання виступають корпорації Raytheon і Lockheed Martin.

Перші елементи першої батареї ЗРК були доставлені в Румунію на початку серпня 2020 року і тепер перша батарея передана Збройним силам Румунії в складі Національного навчального центру протиповітряної оборони Повітряних сил Румунії.

Поделиться публикацией