РОСІЇ БУДЕ ВАЖКО ПОВЕРНУТИ ІНІЦІАТИВУ — БРИТАНСЬКА РОЗВІДКА

За даними розвідки Британії, в останні тижні було звільнено кількох високопоставлених командирів, відповідальних за провал наступу Росії на Україну. Зокрема, генерал-лейтенанта Сергія Киселя відсторонили від командування 1-ї гвардійської танкової армії за нездатність захопити Харків, а також командувача Чорноморським флотом віце-адмірала Ігоря Осіпова за втрату крейсера «Москва».

Начальник Генерального штабу Росії Валерій Герасимов, швидше за все, залишиться на посаді, але неясно, чи збереже він довіру президента Путіна. Культура цапів-відбувайлів, ймовірно, поширена в російській військовій системі і системі безпеки. Багато чиновників, причетних до вторгнення в Україну, ймовірно, будуть все більше відволікатися на спроби уникнути особистої провини за операційні збої Росії.

Також британська розвідка вважає, що все це створить додаткове навантаження на російську централізовану модель командування і управління. Російські офіцери все частіше прагнуть перекласти ключове прийняття рішень на своє керівництво.

«У цих умовах Росії буде важко повернути ініціативу», — підкреслили в спецслужбі.

Нагадаємо, за останніми даними Генерального штабу Збройних сил України, російська армія вже втратила близько 28 500 загиблих військовослужбовців, а також майже 600 артилерійських систем.

Поделиться публикацией