РОСІЯ СТЯГУЄ ВІЙСЬКА У БЄЛГОРОДСЬКІЙ ОБЛАСТІ ДЛЯ НАСТУПУ НА СХІД УКРАЇНИ – СУПУТНИКОВІ ЗНІМКИ

Супутникові знімки, зібрані та проаналізовані американською компанією Maxar Technologies, показують, що росія стягує війська у Бєлгородській області для наступу на схід України.

Про це повідомив Укрінформ з посиланням на Твіттер компанії.

«Супутникові знімки показують, що російські війська продовжують просуватися на схід України. Військові розгортання спостерігалися вздовж траси 14к-34 і коридору, що веде від Солотів і Валуйків на заході росії, до кордону з Україною», — йдеться у дописі.

Знімки зроблені 11 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, супутникові знімки Maxar Technologies показали довгу колону російської техніки, що рухається через українське місто Великий Бурлук у напрямку Харкова. На знімках видно військову колону довжиною приблизно 13 кілометрів, що прямує на південь через місто Великий Бурлук на сході України 8 квітня.

Раніше українське Міноборони повідомляло, що росія концентрує сили на сході України і прагне захопити Харків, Маріуполь та Одесу.

Зокрема начальник Головного управління розвідки МОУ генерал-майор Кирило Буданов зазначив, що російські війська перегруповуються на сході України і планують просуватися до Харкова.

Поделиться публикацией