РОСІЯ ПЕРЕКИДАЄ У ЧОРНЕ МОРЕ МАЛИЙ РАКЕТНИЙ КОРАБЕЛЬ

Росія перекидає у Чорне море малий ракетний корабель проекту 21631 «Буян-М» «Інгушетія»; на даний момент корабель є небоєздатним, оскільки йому належить добудоватися на плаву. Проведення корабля здійснюється за допомогою морських буксирів російського флоту «Капітан Волокітін» та «Барс» по внутрішніх річкових шляхах Росії.

Про це 21 серпня ц.р. повідомляє DT,UA, посилаючись на  «Український мілітарний портал».

Після добудови на одному з суднобудівних підприємств в Азовському морі або на території окупованого Криму «Інгушетія» увійде до складу Чорноморського флоту Росії. На воду корабель спустили у червні 2019 року у Зеленодольську, майже через рік після закладки.

Чорноморський флот вже має в своєму складі два кораблі цього проекту – «Вишній Волочек» та «Орехово-Зуєво», які числяться у складі 41-ї бригади ракетних катерів.

МРК проекту «Буян-М» – російські багатоцільові ударні кораблі для ближньої морської зони. Основою для їхньої розробки став радянський проект артилерійського корабля 21630 «Буян». МРК призначаються для нанесення ударів по берегових цілях, б’ють на дальність до 2500 км, окрім того, придатні для патрулювання визначених районів, охорони баз та місць стоянок кораблів, боротьби з надводними кораблями і судами допоміжного флоту.

Поделиться публикацией