РОСІЯ ОГОЛОСИЛА ПРО НАМІРИ ПОСИЛЮВАТИ ЧОРНОМОРСЬКИЙ ФЛОТ

Командувач окупаційним Чорноморським флотом Російської федерації, що базується на окупований Севастополь, Олександр Моїсєєв 29 липня після військово-морського параду на честь Дня Військово-Морського Флоту, заявив, що до кінця року ЧФ РФ візьме на озброєння 6 кораблів різних класів.

Як передали 30 липня російські ЗМІ, три кораблі, за словами командувача флотом окупантів, вже прийняті до складу флоту.

«Це фрегат «[Адмірал] Макаров», який бере участь у Головному військово-морському параді… Середній розвідувальний корабель «Іван Хурс» та інші кораблі. До кінця року ми приймемо ще шість кораблів різних класів», — сказав Моїсеєв і додав, що йдеться в тому числі про малі ракетні кораблі.

Тільки у 2018 році РФ перекинула на Чорне і Азовське моря десятки катерів і кораблів, у тому числі чотири ракетних.

Моїсеєв також додав, що найближчі місяці планується завершити випробування і прийняти до складу флоту головний патрульний корабель проекту 22160 «Василь Биків».

 

Прем’єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв прибув до окупованого Севастополю, порушивши тим самим українське міграційне законодавство. У суботу, 28 липня, глава уряду РФ взяв участь в урочистому концерті, приуроченому до 1030-ліття Хрещення Русі. На наступний день він прийняв парад окупаційних військ до Дня військово-морського флоту Росії.

Поделиться публикацией