РОСІЯ НАКОПИЧУЄ ТАНКИ НА КОРДОНІ БІЛОРУСІ З ПОЛЬЩЕЮ

Росія вже частково розмістила свою 1-у танкову армію на кордоні Білорусі з Польщею. Розміщення російських танків на території РБ пояснюється нібито «відповіддю на розширення НАТО біля кордонів РФ». Таку інформацію повідомляє 1 травня ц.р державне інформаційне агентство  Укрінформ.

«Так, першу танкову армію РФ вже давно, без щонайменшого офіціозу, частково розміщено у РБ. Мінськ під цей шумок закупляє у Росії танки Т-72Б3 (модернізовані, до речі, за досвідом боїв в Україні), щоб на білоруських дорогах не виникало запитань у громадян, а що це колони російських Б3 роблять у нашій країні», — йдеться у повідомленні.

Відзначається, що постачання нових російських танків до кордонів Польщі «поки видаються за закупівлю МО Білорусі, але їхня кількість, за оцінками місцевих жителів з числа колишніх офіцерів ЗС СРСР, набагато перевищує як можливості бюджету, так і потреби».

«Найімовірніше, РФ накопичує техніку за вже обкатаним на окупованих територіях України принципом — концентрація танків і бронетехніки на базах зберігання у повній готовності до застосування. Перекинути таємно особовий склад «відпускників» потім вже буде і легше, і швидше», — йдеться у повідомленні.

Не виключається, що незабаром буде оголошено «про розміщення на території Білорусі однієї, двох, трьох, а може і більше військових баз РФ, вже, так би мовити, на офіційному рівні і ніби маючи мотив»: «По суті, станеться легалізація всього того лому і живої маси, які звозилися до РБ упродовж усього цього часу».

Поделиться публикацией