РОСІЯ ЗДІЙСНЮЄ СПРОБИ ЗІРВАТИ КОНТРАКТ » ПО ВИРОБНИЦТВУ ЛІТАКА АН-178 ДЛЯ ПЕРУ

Росія здійснює спроби зірвати контракт на поставку ДП «Антонов» по виробництву літака Ан-178 для міністерства внутрішніх справ Перу.

Про це повідомив Український мілітаний портал, посилаючись на видання «Крылья».

Російські ЗМІ з посиланням на «журналіста» Рікардо Зедано написали про нібито призупинці виконання контракту на купівлю-продаж літака Ан-178 міністерством внутрішніх справ Перу.

За його словами ключовим фактором у здійсненні такого рішення є відсутність у Ан-178 міжнародного сертифікату.

Також він прив’язав до цього звільнення дипломата Ігоря Тумасова з посади посла в Республіці Перу.

На цьому твердження «журналіста» не закінчились, так він пов’язав ще і звільнення директора Державного концерну «Укроборонпром» Айвараса Абромавичюса.

Серед інших причин названо і корупційне розслідування проти генерала Альфредо Вільдосо Рохаса, котрий на момент підписання угоди був керівником поліцейської авіації Перу.

Все це підводилось «журналістом» до того, що Росія оновила версію важкого літака Іл-76 та середнього літака Іл-112, які є альтернативою для українського Ан-178.

У виданні «Крылья» звернули увагу, що це не вперше коли російські ЗМІ використовують інформацію від Рікардо Зедано, який нібито є «журналістом» видання TeleSUR з Венесуели. Хоча сам Рікардо Зедано не працює у цьому виданні та на сайті в розділі «Я репортер» опубліковано лише два його записи.

Сам же розділ на цьому сайті є суб’єктивною думкою авторів, тобто це розділ блогів і не має відношення до редакторської політики TeleSUR. У той же час останній його матеріал оприлюднений на сайті «Федерація періодичних видань Перу».

Сам же літак Ан-178 для Перу продовжують виготовляти на ДП «Антонов», так наприкінці серпня завершили складання планеру багатоцільового транспортного літака.

На держпідприємстві тоді наголошували, що роботи відбуваються з випередженням графіку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией