РОСІЯ ЗАРАЗ НЕ МАЄ ВЕЛИКОЇ КІЛЬКОСТІ РАКЕТ ДО КОМПЛЕКСІВ “ІСКАНДЕР-М” – ЕКСПЕРТ

Переміщення дивізіону ОТРК “Іскандер-М” у Брестську область білорусі не означає його активного використання по території України. Адже росія зараз не має великої кількості ракет до цих комплексів і максимально їх заощаджуватиме.

Про це 25 травня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на заяву екс-командувача Сухопутних військ Збройних сил Польщі, колишнього заступника міністра національної оборони РП Вальдемара Скшипчака.

“росіяни не мають багато “Іскандерів”, тому вони їх заощаджуватимуть. Саме розміщення пускових установок ще нічого не означає, адже треба мати до них ракети. Вони вже використали дуже багато ракет, не думаю, що в них значні запаси”, — зазначив Скшипчак.

За його словами, росіяни не мають можливості поновлювати запаси ракет, оскільки санкції обмежили їм можливості отримувати елементи, необхідні для створення цих снарядів.

“Вони стрілятимуть тільки тоді, коли на 100% буде підтверджена ціль атаки”,- зауважив експерт.

На його думку, росія має намір обстрілювати з Брестської області об’єкти критичної інфраструктури в Україні: залізничні вузли та станції, важливу дорожню інфраструктуру, склади, переважно на території Львівській області. Таким чином, вони хочуть унеможливити доправлення нового озброєння із Заходу на фронт.

Поделиться публикацией