РОСІЯ ГОТОВА РОЗВИВАТИ ВІДНОСИНИ З ІРАНОМ У ВІЙСЬКОВІЙ СФЕРІ — МІНІСТР ОБОРОНИ РФ

Росія готова підтримувати динамічний і багатоплановий характер військового співробітництва з Іраном. Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок в Москві в ході зустрічі з начальником Генерального штабу Збройних сил Ірану Мохаммадом Хосейном Багері.

Таку інформацію 20 жовтня ц.р. повідомив портал «ВПК Новости».

«Наші відносини розвиваються дуже динамічно і носять багатоплановий характер, яскравим підтвердженням цього є наша велика спільна боротьба з міжнародним тероризмом. Чи готові і далі докладати всіх зусиль до того, щоб зберегти набраний темп розвитку наших відносин», — сказав Шойгу. — У нас є, що обговорити про подальші кроки по роботі на цьому напрямі. Чи готові і далі докладати всіх зусиль до того, щоб зберегти набраний темп розвитку наших відносин «.

Шойгу відзначив, що на території Сирії РФ і Іран активно протидіють міжнародному тероризму. «Рухаючись в цьому напрямку, ми можемо і далі займатися цією роботою в різних регіонах з урахуванням того, що ситуація не стає простіше. Йдеться про Афганістан і про ті загрози, які сьогодні існують з цього регіону. Це наркотрафік і поява ІГІЛ (стара назва забороненої в РФ терористичного угрупування «Ісламська держава» — прим. ТАСС) на території суміжних держав «, — сказав міністр.

За оцінкою Шойгу, на обстановку істотний вплив виявляється як з боку переміщуються осіб, так і з боку тих, що пішли звідти американців, які активно продовжують звертатися до різних країн з питання підтримки афганських біженців.

Міністр також зазначив, що в цьому році у оборонних відомств РФ і Ірану насичена програма спільних заходів. «Сьогодні пропоную розглянути найбільш важливі питання російсько-іранського співробітництва у військовій області», — додав міністр.

Поделиться публикацией