РОСІЯ ВІДСТАЄ ВІД СВІТУ У РОЗРОБЦІ МІКРОЕЛЕКТРОНІКИ НА 15 РОКІВ

Росія відстає від світу у розробці мікроелектроніки на 15 років і критично залежить від зарубіжних технологій у проектуванні та випуску продукції, дійшли висновку в уряді рф після введення санкцій.

Про це 14 вересня ц.р. повідомив портал «Информационное сопротивление», посилаючись на Moscow Times.

У проекті «Основ державної політики рф в галузі розвитку електронної промисловості на період до 2030 року та подальшу перспективу» перераховані основні проблеми мікроелектроніки в росії.

Це проблеми з освоєнням технологічних процесів нижче 180 нм, нестача виробничих потужностей, неможливість забезпечити ринок необхідною електронікою, гострий дефіцит кадрів, висока вартість виробництва компонентів та низька інвестиційна привабливість.

Також росії традиційно заважають зовнішні вороги: вони влаштовують «несумлінну конкуренцію», продають високоякісну та недорогу електроніку.

В уряді рф розраховують, що бізнес під міжнародними санкціями сам створить з нуля галузь електронного машинобудування і відмовиться від іноземних технологій проектування електроніки. Чиновники очікують, що з їхнім підходом уже 2030 року російська мікроелектроніка, яка перебуває на рівні початку 2000-х років, розпочне «експансію на міжнародні ринки».

 

Поделиться публикацией