РОСІЯ ВИПРОБОВУЄ НА ДОНБАСІ НОВИНКИ СВОГО ОБОРОНПРОМУ

У штабі ООС 9 квітня зазначили, що снаряди із артилерійських систем калібру 152 і 122 мм знаходяться на озброєнні артилерійських підрозділів ЗС РФ, а серійне виробництво здійснюється концерном «Калашников»

Під час обстрілу позицій одного з підрозділів Об’єднаних сил з боку збройних формувань Російської Федерації відмічено черговий факт застосування ворогом новітніх зразків озброєння РФ. Про це повідомляє штаб Операції об’єднаних сил у Facebook.

«Зокрема, 5 квітня противник здійснив обстріл наших позицій із артилерійських систем калібру 152 і 122 мм. Аналіз знайдених на місці обстрілу уламків снарядів засвідчив застосування окупантами керованих 152-мм артилерійських боєприпасів типу «Краснополь», — йдеться у повідомленні.

У штабі ООС зазначили, що снаряди даного типу знаходяться на озброєнні артилерійських підрозділів ЗС РФ, а серійне виробництво здійснюється концерном «Калашников».

«Окупанти, свідомо порушуючи умови Мінських домовленостей, знову продемонстрували свої злочинні наміри щодо використання нашої території у якості військового полігону для випробовування та демонстрації розробок російського військово-промислового комплексу, — наголошується у повідомленні.

Напередодні ГУР МОУ повідомляло, що у райони передових позицій противник вивів спеціально підготовлені підрозділи, які перебувають у готовності одночасно на декількох напрямках, обстріляти власні позиції та цивільні об’єкти для провокування активізації бойових дій.

Поделиться публикацией