РОСІЯ ВЗЯЛАСЯ ЗА МОДЕРНІЗАЦІЮ ВИНИЩУВАЧІВ-БОМБАРДУВАЛЬНИКІВ СУ-34

ВКС РФ мають потребу у великій кількості боєздатних і сучасних літаків, однак оскільки на нові Су-57 грошей не особливо вистачає, вирішено ставити в лад «старичків».

Су-34 — багатофункціональний фронтовий винищувач-бомбардувальник покоління 4 ++

Міністерство оборони Росії і державна компанія «Сухий» підписали контракт на виконання робіт з модернізації фронтового винищувача-бомбардувальника Су-34, повідомляє інформаційне агентство «Інтерфакс» з посиланням на власне інформоване джерело.

В ході модернізацій літак отримає нову авіоніку і поліпшене в порівнянні з оригіналом озброєння.

«Підписано контракт між Міноборони і «Сухим»на проведення дослідно-конструкторських робіт зі створення модернізованої версії Су-34. Компанія вже приступила до ескізно-технічного проектування модернізованої версії літака», — заявив агентству джерело.

У РФ планувалося почати роботи з модернізації Су-34 з урахуванням досвіду застосування літака в бойових умовах в Сирії ще в минулому році, однак грошей не вистачало. З урахуванням потреби ВКС РФ в боєготових і досить сучасних літаків і з огляду на брак фінансування, Міноборони РФ прийняло рішення модернізувати застарілі бойові літаки, які є сенс покращувати.

Су-34 — багатофункціональний фронтовий винищувач-бомбардувальник, призначений для нанесення ударів по наземних і надводних цілях в умовах сильної протидії засобів протиповітряної оборони противника. За своїми бойовими можливостями Су-34 відноситься до покоління 4++ і здатний виконувати основні бойові завдання без супроводу винищувачів. Завдяки високій швидкості і маневреності бомбардувальник може самостійно вести повітряний бій з винищувачами супротивника.

Основним пріоритетом для ВКС РФ є переозброєння на бойовий літак п’ятого покоління Су-57.

В даний час російські збройні сили мають в своєму складі 10 льотних прототипів Су-57, що входять в дослідну партію. Поки що є тільки один уже укладений контракт на поставку у війська таких машин, за яким в 2019-2020 роках ВКС РФ отримають два Су-57 з двигунами першого етапу, в цілому планувалося закупити від 12 до 15 літаків.

16 травня президент Росії Володимир Путін заявив, що ВКС РФ отримають 76 Су-57 замість запланованих 12-15. Передбачається, що ще одну угоду на поставку 13 машин укладуть в 2020 році. Таким чином, підсумкова цифра винищувачів може скласти навіть більше, ніж заявлена ​​Путіним.

Су-57 — перспективний російський важкий винищувач, яким планується замінити застарілий Су-27, впритул підходить до стелі модернізації. Розробка Су-57 велася в рамках проекту «ПАК ФА» (перспективний авіаційний комплекс фронтової авіації), літаку було присвоєно заводський індекс Т-50.

Поделиться публикацией