РОСІЙСЬКИЙ ОЛІГАРХ ДЕРИПАСКА СКУПОВУЄ СТРАТЕГІЧНУ ПРОМИСЛОВІСТЬ ХАРКІВЩИНИ – ТГ-КАНАЛ

«Харківський розпродаж» високотехнологічних і стратегічних підприємств орієнтований на Росію, і з цієї причини СБУ підозрює харківського олігарха Олександра Ярославського у співпраці із впливовим російським бізнесменом Олегом Дерипаскою.

Про це написав ТГ-канал «Все ходы записаны».

«На Володимирській (адреса офісу спецслужби України) впевнені, що всі великі покупки, зроблені бізнесменом Ярославським останнім часом (Харківський тракторний завод, Банк «Кредит Дніпро») і образ харківського інвестора-мецената, сплачуються російським олігархом Олегом Дерипаскою. Ці ж гроші використовуються для отримання контролю над виробництвом і технологіями АТ «Мотор-Січ».

Зараз власник української бізнес-групи DCH і китайські інвестори, які об’єдналися в компаніях Skyrizon Aircraft і Xinwei Technology Group готують нову заявку в Антимонопольний комітет про дозвіл сконцентрувати 75% акцій стратегічного оборонного підприємства «Мотор Січ». Нагадаємо, що скандал навколо заводу, що випускає авіаційні газотурбінні двигуни для літаків і вертольотів, у тому числі двигуни для найбільшого в світі транспортного літака Ан-225, триває майже півроку.

США дуже стурбовані наміром китайської компанії Skyrizon купити даний актив. Спочатку американці допомогли українському Антимонопольному комітету заблокувати продаж «Мотор Січі» Китаю. Більш того, в серпні ц.р. радник з національної безпеки США Джон Болтон спеціально з цього питання прилітав в Україну.

Одночасно стало відомо, що США також «поклали око» на це підприємство. Втім, головне завдання — не допустити до угоди Китай.

ТГ-канал пов’язує із зустріччю Болтона та Зеленського заміну глави Антимонопольного комітету Терентьєва — його замінили креатурою, лояльної до «Слугу народу». Головою АМКУ стала Ольга Піщанська — подруга дружини президента Зеленського.

«Сестра головною «антимонопольщика» наразі керує нерухомістю президентської сім’ї в Італії. Більш того, допомога, яку США надають представники українських спецслужб, та збирають компромат на харківського олігарха Ярославського і загрожують бізнесменові — якщо він і далі буде працювати з китайськими інвесторами. До речі, низка харківських видань також написали про те, що «СБУ працює на замовлення США проти Китаю», і вже отримали звинувачення в «співробітництві з російськими мас-медіа»», пише ТГ-канал.

Інсайдерське джерело в СБУ підтвердило, що Антимонопольний дійсно проінструктований ігнорувати заявку Skyrizon і DCH, як і першу, подану відразу після покупки акцій у В’ячеслава Богуслаєва. Але причина зовсім не в китайцях. Вірніше, не тільки в них.

«У Службі безпеки мають інформацію про те, що Ярославський причетний до спроб отримати контроль над стратегічним підприємством і доступ до технологій з боку Російської Федерації».

Дуже схоже на те, що найбільш далекоглядні українські бізнесмени розуміють, що економічний контроль РФ над Україною буде посилюватися, і поспішають зайняти перспективну нішу, тим більше, що Харківська область межує з Росією.

Поделиться публикацией