РОСІЙСЬКИЙ ЕСМІНЕЦЬ ЗАГОРІВСЯ У БАРЕНЦОВОМУ МОРІ

У Баренцовому морі загорівся російський великий протичовновий корабель «Адмірал Левченко». Імовірно, причиною пожежі стали несправності з двигуном. Про це повідомив речник військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук. Він зауважив, що через введені санкції росіяни не можуть самостійно обслуговувати двигуни, вироблені у Миколаєві, тому «запалала одна з установок».

«Адмірал Левченко» ‒ російський есмінець класу «Удалой». Закладений в 1982 році і був прийнятий до складу ВМФ СРСР в 1988 році. Після розпаду Радянського Союзу корабель продовжив службу в російському флоті. Має на озброєнні ракетний комплекс «Раструб», ЗРК «Кинджал», морський бомбомет і торпеди. Екіпаж складає 385 людей.

Із травня по червень 2014 року знаходився у тимчасово окупованому росіянами Криму на Севастопольському 13-му судноремонтному заводі. Після чотирьох місяців у морі він прибув туди на плановий ремонт із постановкою в док, щоб відновити технічну готовність.

У 2021 році під час ремонту у Мурманській області на заводі «Нерпа» на кораблі мали модернізувати бортову електроніку та протипожежне обладнання.

Поделиться публикацией