РОСІЙСЬКА І СВІТОВА КРИЗА ПОГЛИБЛЮЮТЬСЯ: ЧИ ВСТИГНЕ СВІТ ПРИБОРКАТИ ПУТІНА? – ВИСНОВКИ ЕКСПЕРТА

Українська армія творить сенсацію. Україна пише нову історію Європи. І це не перебільшення.

Вдень 3 березня медіа повідомили, що представники вищого політичного керівництва РФ у паніці вивозять рідних з Москви до Грузії, Ізраїлю та ОАЕ – хто куди може. Якщо ця інформація офіційно підтвердиться, це означає не тільки підвищення рівня недовіри до президента РФ Путіна з боку російської «еліти», але й зростання розриву між самим Путіним та його оточенням.

Про це пише в статті для LB.UA директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

Експерт, зокрема, вказує на наступне:

«Поки Росія впадає у лихоманку, західні фахівці, зокрема британський Королівський інститут міжнародних відносин, що є потужним аналітичним центром у галузі міжнародних відносин, та гарвардський Belfer Center вивчають, як саме може Путін застосувати ядерну зброю, та як може відповісти НАТО.

Експерти впевнені: ця загроза – реальна. Такими є наслідки «самореалізації» одного персонажа, що дуже прагне увійти в історію».

 

«Реально в Росії вже відбулося визнання потужності ЗСУ, ще й кремлівським фахівцем, публічно. Але насправді це ще й натяк на халепу, в яку втягнув Росію хазяїн Кремля.

У житті, звісно, все не так просто, як у теорії. Економічний зашморг діятиме, але не так швидко, як нам усім хотілося б. Російське суспільство ще довго мовчатиме. А російський солдат під страхом покарання піде в Україну воювати за дивні бажання людини, яка вже втратила зв’язок з реальністю. 3 березня це добре відчув після розмови з Путіним глава Франції Емманюель Макрон. Не дивно, що по завершенні телефонних перемовин він заявив, мовляв, «найгірше ще попереду». Чи зуміє оточення Путіна, зокрема із силового блоку, стриножити його, невідомо. Та й власне зараз малоймовірно.

Коли президент Франції після розмови з Путіним попереджає: «Найгірше попереду», – то, очевидно, вважає, що це стосується лише України, тому що НАТО констатує погіршення, але нічого не робить. Тобто Захід усіма силами збирається запобігти будь-якому ризику воєнного зіткнення з Росією, сподіваючись, що сучасний «гітлер з ядерною бомбою» зламає собі шию в Україні.

Тож єдиний шлях до миру, як не гірко визнавати, – продовження війни та підвищення ставок у ній.

Цікаву пропозицію Заходу висловив ексголовнокомандувач Естонії Ріго Террас, коли 2 березня заявив, що Європа повинна закрити хоча б повітряний простір над ЧАЕС. Бо окупація російським агресором Чорнобильської зони справді становить ядерну загрозу для всієї Європи.

Ще більш чітко висловилася експрезидентка Литви Даля Грибаускайте, коли зазначила, що Захід усе ще не розуміє, що в Україні точиться європейська війна. «Якщо ми не зупинимо Путіна в Україні – нам все одно доведеться воювати. Але вже в наших країнах», – небезпідставно вважає вона.

Чи може статися диво? Відповіді не знає ніхто.

Про безпольотну зону в Україні знають і повторюють, наче мантру, навіть діти. Але чи запровадять безпольотну зону хоча б над ядерними об’єктами західні партнери? Поки що вони заперечують таку ймовірність. Хоч якщо НАТО і далі буде демонструвати нерішучість, путінська чума може поширитися щонайменше на всю Європу».

Поделиться публикацией