РОСІЙСЬКА КОМПАНІЯ «МІГ» ПРОДЕМОНСТРУВАЛА МОДЕЛІ НОВИХ ЛІТАЛЬНИХ АПАРАТІВ

Компанія «МіГ» продемонструвала на авіасалоні МАКС моделі нових літальних апаратів. Один з них — перспективний багатофункціональний корабельний винищувач.

Про це 22 липня ц.р. повідомив портал «ВПК Новости».

Презентація нового російського винищувача Checkmate затьмарила собою всі інші новинки авіасалону МАКС. Проте варто визнати, що деякі з них як мінімум цікаві. Серед іншого своє концептуальне бачення бойової авіації майбутнього представив «Міг».

На стенді ОКБ імені А.І. Мікояна показали відразу кілька концептуальних моделей: винищувачі і безпілотник. Один з літаків буде являти собою легкий багатофункціональний винищувач. Другий — багатофункціональний корабельний винищувач.

Безпілотник хочуть побудувати за принципом «літаюче крило»: передбачається, що його можна буде експлуатувати в «зв’язці» з перспективними винищувачами. Апарат зможе виконувати різні завдання — як ударні, так і дозаправку в повітрі інших літальних апаратів. Системі дали назву «Перспективний комплекс палубної авіації».

Примітна особливість — переважання на представлених концептах морської тематики. Наскільки далеко просунувся «МіГ» в розробці комплексів, невідомо.

Поделиться публикацией