«РОСКОСМОС» ОБХОДИТЬ МІЖНАРОДНІ САНКЦІЇ – ГУР МОУ

Російська державна корпорація «Роскосмос» обходить міжнародні санкції через «Газпробманк». Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

Зокрема, «Роскосмос» активізує розрахунки через «Газпромбанк». У ГУР зазначили, що сьогодні цей російський державний банк мало постраждав від міжнародних санкцій.

«Певні обмеження щодо нього було анонсовано лише 8 травня, але вони стосуватимуться персонально керівників установи. Тож «Роскосмос» та інші російські монополісти нарощуватимуть об’єм міжнародних платежів, використовуючи його «недоторканість»», — повідомляють у ГУР МОУ.

За даними української розвідки, щоб зменшити вплив санкцій «Роскосмос» розіслав у підпорядковані структури документ «Про організацію розрахунків в умовах санкцій».

Зокрема, документ передбачає такі заходи:

обмеження проведення розрахунків в іноземній валюті та переведення розрахунків по укладених контрактах у рублі; мінімізацію обсягів іноземної валюти на рахунках банків, які потрапили під санкції; відкриття рахунків в дочірніх установах іноземних банків або установах РФ, які не підпадають під дію санкцій; відпрацювання інструкції щодо порядку інвестування вільних грошових коштів «Роскосмосу».

Раніше повідомлялося, що країни «Великої сімки» запровадили блокуючі санкції проти Московського індустріального банку та низки підконтрольних йому організацій, а також керівництва Сбєрбанку та Газпромбанку.

Зокрема у санкційному списку опинилися 17 топ-менеджерів Газпромбанку та особи, які, згідно з останніми відкритими даними, входили до ради директорів Газпромбанку. Сбєрбанк перебуває під блокуючими санкціями США, а щодо Газпромбанку діють секторальні обмеження.

Поделиться публикацией