РОЗВІДКА США СУМНІВАЄТЬСЯ В ПРИРОДНОМУ ПОХОДЖЕННІ КОРОНАВІРУСУ

Ще в 2018 році Держдеп США в дипломатичних документах попереджав про небезпеку в одній з лабораторій Вухані.

 

Розвідслужби США визнають найбільш імовірним, що коронавірус виник природнім шляхом, але повної впевненості в цьому у них немає, згідно із заявою голови Об’єднаного комітету начальників штабів, повідомив 15 квітня Reuters.

 

Під час брифінгу для ЗМІ у Пентагоні журналісти поставили голові Об’єднаного комітету начальників штабів генералу Марку Міллі питання про те, чи є у військових докази того, що коронавірус був створений в одній з китайських військових лабораторій і спалах захворювання почався через його випадковий виток.

 

»

Існує безліч чуток і спекуляцій у різних засобах масової інформації, на сайтах, у блогах і так далі. Вас не повинно дивувати, що ми проявили до цього великий інтерес, і у нас було багато розвідданих, які вимагали пильного вивчення.

І я б міг просто сказати: ми не знаємо точно, хоча докази, як здається, вказують на природність походження вірусу.

Але ми не можемо це стверджувати напевно», — сказав генерал Міллі.

 

У зв’язку з неоднозначним висловом генерала Міллі, згадується, що видання Washington Post повідомляло про те, що в 2018 році Держдепартамент розсилав у внутрішній переписці попередження про проблеми з безпекою та управлінням у лабораторії Інституту вірусології міста Вухань.

 

Про необхідність знайти якихось «винуватців поширення коронавірусу» говорив керівник Держдепу США Майк Помпео. Дослідники з Центру з контролю і профілактики інфекційних захворювань в США попередили про те, що при особистих контактах коронавірус здатний передаватися далі, ніж вважалося раніше. Хоча з початку епідемії в світі заразилося понад два мільйони осіб, ВООЗ попереджає, що пік захворюваності у світі ще не пройдений.

Поделиться публикацией