РНБО ЗАЯВИЛА ПРО РЕФОРМУВАННЯ ДК «УКРОБОРОНПРОМ»

Необхідно ініціювати незалежний міжнародний аудит державного концерну «Укроборонпром» та реформувати його.

Про це 6 березня повідомив DT,UA, посилаючись на пост, який  написав на своїй сторінці у Twitter президент Петро Порошенко за результатами засідання Ради нацбезпеки та оборони. Водночас прізвище президента фігурує в скандалі із махінаціями в оборонному секторі, який виник після оприлюднення відповідних матеріалів журналістського розслідування.

«Сьогоднішнє засідання Ради нацбезпеки і оборони присвячене питанням забезпечення оборонно-безпекового сектора озброєнням і військовою технікою. В тому числі – реформуванню «Укроборонпрому», посиленню прозорості його діяльності, боротьбі з корупцією», — написав Порошенко.

За його словами, також необхідно ініціювати аудит державного оборонного концерну.

«Ініціюємо незалежний міжнародний аудит «Укроборонпрому» і комплексну ревізію усіх контрактів. І українському суспільству, і міжнародним партнерами продемонструємо повну відкритість і прозорість в питанні реформування концерну, про яке детально доповість секретар РНБО Турчинов», — зазначив Порошенко.

Він також запропонував розширити склад Наглядової ради держконцерну за рахунок міжнародних фахівців із країн-партнерів, які є членами НАТО.

«Це пришвидшить досягнення підприємствами «Укроборонпрому» стандартів, необхідних для нашого вступу до Північноатлантичного альянсу», — додав Порошенко.

Поделиться публикацией