РАКЕТНИМ ВІЙСЬКАМ І АРТИЛЕРІЇ БРАКУЄ ОФІЦЕРСЬКОГО СКЛАДУ – В’ЯЧЕСЛАВ ГОРБИЛЬОВ

«В ракетних військах і артилерії ЗСУ є недокомплект офіцерського особового складу», – заявив в інтерв’ю «Урядовому кур’єру» командувач ракетних військ і артилерії (РВіА) Збройних сил України — заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор В’ячеслав Горбильов.

«Це серйозна проблема. Нині бракує приблизно тисячі офіцерів саме нижчої ланки — лейтенантської. Причин цього багато. Приміром, 2014-го і навіть 2015-го випуск таких фахівців не перевищував 30 осіб на рік на всю нашу артилерію. Тепер нарощуємо нашу потугу в підготовці. Збільшено держзамовлення на підготовку таких фахівців, а це понад 250 на рік. Звісно, за навчання ці хлопці взялися 2016-го, тому початок виходу у війська молодого поповнення очікуємо не раніше 2020-го», – зазначив Горбильов.

«Дефіцит кадрів поки що покриваємо за рахунок курсів підготовки сержантів, які мають вищу освіту, що за три місяці отримують офіцерське звання молодшого лейтенанта, і призначенням сержантів загалом без вищої освіти на офіцерські посади. Іншого виходу нема», – вважає генерал-майор.

«Звісно, приходять люди із запасу — резервісти. Триває створення міжвидового центру підготовки підрозділів РВіА, а весь 2017-й постійно відбувалися навчання бригадних артилерійських груп на полігонах. Полігонну інфраструктуру й надалі потрібно насичувати сучасними засобами технічної підготовки, тренажерами, імітаційними системами», – заявив Горбильов.

 

 

Поделиться публикацией
-->